Selecteer een pagina
SOORTEN Fittingen >

IRONS

Meetsessie: 60-90 min
Testen (onder begeleiding) Geen tijd aan verbonden.
Kosten: €100,- 

(Bij aanschaf boven de €400 vervallen deze kosten.)

Indicatie prijzen:
Ijzers steel shaft vanaf €79,00 per club – € 249*
Ijzers graphite shaft vanaf € 89,00 per club – € 690*

* betreft exclusieve modellen

 • Opmeten welke afstelling van nieuwe ijzers het beste bij u past
 • Bepalen van de juiste lengte, juiste shaft en juiste gripdikte
 • Loft – en lie aanpassingen
 • Shaft frequency analyse
 • Doormeten bestaande set ijzers. (voor-en nadelen u van de huidige set worden in kaart gebracht)
 • Opmeten welke afstelling van nieuwe ijzers het beste bij u past
 • Bepalen juiste lengte, juiste shaft, juiste gripdikte
 • We kijken we welke hybride het beste bij u past
 • We kijken naar de wedges

Tijdens de fitting

 • Geven we aan wat wel of geen verstandige keuzes zijn en lichten deze toe
 • Laten we zien hoe we zelf clubs inhouse produceren, afstellen
 • Wordt uw fitting altijd opgeslagen en vastgelegd zodat u er ook later weer op terug kunt komen bij een vervolg aankoop
 • Krijgt u de mogelijkheid om verschillende merken en modellen uit te proberen
 • We geven aan wat wel of geen verstandige keuzes zijn en lichten deze toe
 • Houden we rekening met uw budget. (we hebben ook oudere meer voordelige modellen!)
 • Krijgt u vooraf en tijdens de fitting een drankje aangeboden en gaat alles in een rustig tempo
 • Krijgt u een heldere uitleg die iedereen snapt en als zeer prettig ervaart
 • Geven we ook aan wat het stappenplan is dat u kunt volgen als u uw aankoop in delen wilt doen

De verschillende fabrikanten hebben erg veel verschillende modellen golf clubheads. De clubheads zijn ontwikkeld voor beginnende spelers, gevorderde spelers of ver gevorderde spelers. We onderscheiden: super game improvement, game improvement, midsize, cavityback en blade clubheads. Tijdens een ijzer fitting sessie kijken wij naar clubheads waarvan wij denken dat die het beste bij u passen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een speler bent met potentie, dan adviseren wij u om een model te nemen waar u niet meteen uitgroeit.

Super game improvement

De super game improvement clubheads zijn gemaakt voor beginnende spelers. Dit zijn eigenlijk clubs die helpen om een goede rechte bal te slaan. Het is voor beginnende spelers erg lastig om de bal constant op hetzelfde punt te raken. Daarom worden ze geholpen doormiddel van een wat bredere zool, en een dikkere topline.

De gewichtsverdeling van deze clubheads zit voornamelijk onderin waardoor het gemakkelijker is om onder de bal te komen. Daarnaast is het clubhead ook groter. Hierdoor is de sweetspot groter wat weer als voordeel heeft dat wanneer de golfer/golfster de bal iets minder raakt de bal minder snel afwijkt of afstand verliest.

Game improvement

De game improvement clubheads zijn gemaakt voor beginnende spelers en gevorderde spelers. Door de brede zool en de brede topline wordt het de golfer/golfster makkelijker gemaakt om een rechte bal te slaan. De clubheads blijven aan de grote kant waardoor de sweetspot ook groot is. Als de bal dan minder wordt geraakt  behoudt deze alsnog de afstand en wijkt minder snel af.

Midsize

De midsize clubheads zijn voornamelijk ontworpen voor de gevorderde spelers, de midsize clubhead is een combinatie van vergevingsgezindheid en gevoel. De clubheads hebben een topline van normale grootte. Dit zorgt ervoor dat ze ook een sweetspot hebben van normale grootte. Het gewicht van de clubheads is al meer verspreid dan bij de game improvement clubheads.

Cavityback

De cavityback is gemaakt en ontworpen voor ver gevorderde spelers, de smalle zool zorgt ervoor dat de club speelbaarder is. De smalle top line, de korte clublengte en smallere clubhead maken de club lastiger om te spelen doordat de sweetspot kleiner is. Daarintegen zorgt dit wel voor meer gevoel bij de golfer/golfster. De cavityback is een clubhoofd voor golfers die een erg constante swing hebben maar af en toe de bal iets minder raken.

Blade

Blades zijn clubs voor ver gevorderde spelers. Hierbij heeft het clubhoofd een kortere blade lenght en een gebogen topline heeft waardoor het moeilijker is om de bal goed te raken. Daarnaast hebben blades ook een kleinere sweetspot waardoor het lastiger is om de bal constant hetzelfde te slaan. Het voordeel van blades is dat de speler dankzij de smalle topline en het zachte clubblad meer feedback krijgt op het moment van raken. Het gewicht in blades is verdeeld over de hele kop, dit zorgt ervoor dat de golfer/golfster meer gevoel krijgt met de bal en de bal beter kan sturen.