• Binnen 10 dagen een afspraak voor een fitting      • Levertijden zijn doorgaans 2 tot 3 weken*
SOORTEN Fittingen >

IRONS (& wedges)

Meetsessie: 60-90 min
Zelf nog mee slaan na de fitting: 30-60 min
Kosten: €125,- 

(Bij aanschaf boven de € 750,- zijn de fitting sessie kosten € 75,-)

Indicatie prijzen ijzers:

Ijzers steel shaft vanaf €79,00 per club (pre season models  – € 349 top exclusief)
Ijzers graphite shaft vanaf € 89,00 (pre season models – per club – € 690 top exclusief)

Inhoud van de fitting:

 • Interview met de golfer over haar/zijn spel en wensen mbt budget
 • Doormeten bestaande ijzers (voor-en nadelen van uw huidige clubs worden in kaart gebracht)
 • Opmeten welke afstelling van nieuwe ijzers het beste bij u past
 • Bespreken en beoordelen welk type clubhoofd voor u geschikt is

Game improve / Midsize / Cavity back / Blade

 • Bepalen van de juiste lengte, juiste shaft en juiste gripdikte
 • Loft – en lie aanpassingen
 • Shaft frequency analyse
 • We kijken ook naar de wedge(s) indien gewenst

 

Na de fitting:

 • Kunnen we laten we zien hoe we zelf clubs inhouse produceren, afstellen
 • Wordt uw fitting altijd opgeslagen en vastgelegd zodat u er later weer op terug kunt komen bij een vervolg aankoop
 • Krijgt u een fitting verslag, we delen alleen niet de uiteindelijke shaft grammage en flex informatie met u omdat we afhankelijk zijn van wat de werkplaats kan leveren.
 • Krijgt u een voucher kaart met een paar leuke aanbiedingen waar u als cliënt gebruik van kunt maken. Zoals korting op greenfee, regrippen, jaarlijkse gratis loft-en lie check en set apk.
 • Vragen we om een aanbetaling
 • drinken we samen een drankje om uw aankoop te vieren

Clubhoofd modellen

De verschillende fabrikanten hebben erg veel verschillende modellen golf clubheads. De clubheads zijn ontwikkeld voor beginnende spelers, gevorderde spelers of ver gevorderde spelers. We onderscheiden: super game improvement, game improvement, midsize, cavityback en blade clubheads. Tijdens een ijzer fitting sessie kijken wij naar clubheads waarvan wij denken dat die het beste bij u passen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een speler bent met potentie, dan adviseren wij u om een model te nemen waar u niet meteen uitgroeit.

Super game improvement

De super game improvement clubheads zijn gemaakt voor beginnende spelers. Dit zijn eigenlijk clubs die helpen om een goede rechte bal te slaan. Het is voor beginnende spelers erg lastig om de bal constant op hetzelfde punt te raken. Daarom worden ze geholpen doormiddel van een wat bredere zool, en een dikkere topline.

De gewichtsverdeling van deze clubheads zit voornamelijk onderin waardoor het gemakkelijker is om onder de bal te komen. Daarnaast is het clubhead ook groter. Hierdoor is de sweetspot groter wat weer als voordeel heeft dat wanneer de golfer/golfster de bal iets minder raakt de bal minder snel afwijkt of afstand verliest.

Game improvement

De game improvement clubheads zijn gemaakt voor beginnende spelers en gevorderde spelers. Door de brede zool en de brede topline wordt het de golfer/golfster makkelijker gemaakt om een rechte bal te slaan. De clubheads blijven aan de grote kant waardoor de sweetspot ook groot is. Als de bal dan minder wordt geraakt  behoudt deze alsnog de afstand en wijkt minder snel af.

Midsize

De midsize clubheads zijn voornamelijk ontworpen voor de gevorderde spelers, de midsize clubhead is een combinatie van vergevingsgezindheid en gevoel. De clubheads hebben een topline van normale grootte. Dit zorgt ervoor dat ze ook een sweetspot hebben van normale grootte. Het gewicht van de clubheads is al meer verspreid dan bij de game improvement clubheads.

Cavityback

De cavityback is gemaakt en ontworpen voor ver gevorderde spelers, de smalle zool zorgt ervoor dat de club speelbaarder is. De smalle top line, de korte clublengte en smallere clubhead maken de club lastiger om te spelen doordat de sweetspot kleiner is. Daarintegen zorgt dit wel voor meer gevoel bij de golfer/golfster. De cavityback is een clubhoofd voor golfers die een erg constante swing hebben maar af en toe de bal iets minder raken.

Blade

Blades zijn clubs voor ver gevorderde spelers. Hierbij heeft het clubhoofd een kortere blade lenght en een gebogen topline heeft waardoor het moeilijker is om de bal goed te raken. Daarnaast hebben blades ook een kleinere sweetspot waardoor het lastiger is om de bal constant hetzelfde te slaan. Het voordeel van blades is dat de speler dankzij de smalle topline en het zachte clubblad meer feedback krijgt op het moment van raken. Het gewicht in blades is verdeeld over de hele kop, dit zorgt ervoor dat de golfer/golfster meer gevoel krijgt met de bal en de bal beter kan sturen.