• Binnen 10 dagen een afspraak voor een fitting      • Levertijden zijn doorgaans 2 tot 3 weken*
Fitting >

The fitting experience

Custom fitting is een ervaring en een beleving. Zoveel verschillende mensen qua lengte, lichaamsbouw en golfswings. Een standaard golfset voldoet alleen binnen een hele kleine groep mensen dus wacht niet langer en laat u door ons professioneel fitten. U zal snel uw handicap verbeteren en uiteraard ook merken dat u de bal beter gaat raken. 

Het Fitting Process:

Ontvangst

We heten u welkom en bieden u een drankje aan.  Vervolgens meten wij uw bestaande golfclubs door. U kijkt gezellig mee en ondertussen vertelt u al het een en ander over de verschillende clubs. We brengen de lengte, flex, gewicht en frequency van de clubs in kaart

Daarna geven we u golfballen en kunt u rustig inslaan. Als u 15-20 minuten voor uw afspraak arriveert verloopt de fitting altijd erg prettig. Wij vragen u altijd om uw gehele golftas met inhoud en uw golfschoenen mee te nemen.

Interview

We gaan zitten en willen kennismaken met u en uw spel. We willen weten hoeveel u speelt, welke handicap u heeft of ambieert of dat u puur een plezier speler bent. Eerst willen we uw verhaal horen. Daarna leggen we uit wat we tijdens het doormeten hebben gezien en waar we denken u te kunnen helpen. Zelf geeft u ook aan met welke clubs u wel blij bent. Ook willen we van u weten wat voor type balvlucht u normaal gesproken heeft.

Speelt u vaker een fade dan een draw? Dat wil zeggen gaat hij vaak van links naar rechts of juist andersom? Als u niet weet tot welke type u hoort leggen we u dit graag uit. Vervolgens gaan we aan de slag om data van de Trackman te verzamelen bij de verschillende clubs in uw tas. 

Data verzamelen

De Trackman staat op de grond en meet al het denkbare op. We kijken welke data voor u het meest relevant is. Uiteraard wordt er gekeken naar uw swingspeed, uw ballspeed, de hoogte van uw slagen (welke spinrates) en kunnen we exact laten zien met welke clubs u welke lengtes slaat. We laten ook meteen zien met welke andere clubs het nog gemakkelijker kan en of u er verder mee zult slaan.

Ook proberen we maximale controle te bereiken. Trackman is oorspronkelijk bedoeld om buiten mee te werken. Indoor metingen benaderen de waarheid met simulatie, buiten ziet u het echt met uw eigen ogen. Dat is wat anders dan binnen tegen een netje ballen slaan.

Volgorde van fitting: Ijzers - hybrides - fairway woods - driver - wedges & putter

We leggen u uit wat voor swing speed u heeft, welke ballspeed deze genereert en wat uw gemiddelde afstanden zijn. Vervolgens maken we een keuze of steel of graphite shafts beter bij u passen – zelf voelt u meteen waar uw voorkeur ligt. Binnen de shafts kijken we ook nog erg uitgebreid naar het type shaft binnen de soort. Bijvoorbeeld, welke grammage is goed, welke flexpoints? Afhankelijk van uw kennis geven we u zoveel mogelijk uitleg, niet iedereen vraagt hiernaar, we delen het maar al te graag met u.

Tijdens de fitting kijken we welke lengte goed bij u past, welke lie het beste is.

Set "Make-up/Samenstelling"

Nadat we alle stappen doorlopen hebben en Hans denkt te weten wat u nodig heeft, gaan we binnen achter de computer zitten en alle bevindingen met elkaar doornemen. We bespreken de resultaten en maken wat we noemen een ‘perfecte set indeling’. Na de fitting gaat u nog een aantal merken en modellen testen, niet iedereen heeft die wens, geef dit graag duidelijk aan.

 

Naderhand kunnen we overgaan tot een stappenplan tot aanschaf van de verschillende clubs. Na deel 1 van de fitting waarin we de specificaties hebben bepaald – kan er een bezoek aan de werkplaats worden gebracht.

Perfecte set bepalen

Na een kleine pauze kunt u op de driving range nog met verschillende merken en modellen slaan. Indien gewenst zal de fitter of assistent fitter met u mee kijken. Als u weet wat u wenst, zal de order in het systeem definitief worden gemaakt. De specificaties worden genoteerd, uw leverdatum wordt bepaald en u krijgt een map mee met alle gegevens. Uiteraard willen we nog graag een drankje met u drinken om deze mooie aankoop met u te vieren.

De gemiddelde levertijd van een set bedraagt 2-3 weken. Losse clubs kunnen over het algemeen sneller worden geproduceerd. In uitzonderlijke gevallen kunnen clubs ook ter plekke voor u worden gemaakt.

 

Bezoek "Custom Workshop"

In de werkplaats laten de ‘club builders ‘zien hoe we golfclubs bouwen. Een los clubhoofd een shaft en een grip, niet zomaar een kwestie van lijmen, maar juist een ongekende ‘feel ‘erin aanbrengen die overeenkomt met uw waarden is de ‘magie’ die we aan uw clubs willen toevoegen. We laten zien en leggen uit hoe we dat doen. U bent dan verzekerd van het feit dat we uw clubs met minstens zoveel zorg zullen samenstellen.