• Binnen 10 dagen een afspraak voor een fitting      • Levertijden zijn doorgaans 2 tot 3 weken*

Building >

STAPPENPLAN
CLUB BUILDING

We zien vaak dat veel aandacht uitgaat naar clubfitting. Maar ook clubbuilding vergt veel aandacht. Sterker, het is een vak apart. Clubbuilding is letterlijk het maken en/of bouwen van uw clubs en is zeer bepalend voor uw golfkwaliteiten.

Het Building Process:

Ready to build - voorbereiden opdracht

Op het moment dat de fitter de order heeft genoteerd en de specificaties in ons systeem heeft gezet gaat de clubmaker in de werkplaats voor u aan de slag.

De orderbon wordt uitgeprint en de componenten worden verzameld:

* clubheads 
* shafts
* ferrules
* grips
* tip weights

De onderdelen die klaar zijn gelegd worden van het ordernummer voorzien en nog eens gecontroleerd op gewicht.

Proto model fase - eerste club wordt gebouwd

De hosels van de clubhoofden worden schoon gemaakt en de shafts worden in de tip geprepareerd. De clubheads hebben een serienummer en deze worden aan het ordernummer gekoppeld.

De clubmaker begint met het maken van de ijzer 6. Deze club vormt de basis voor de gehele set. Deze club wordt op de juiste lengte gemaakt, de juiste flex, de juiste frequentie. Ook wordt de juiste swingweight bepaald. Als deze club uitkomt zoals gepland wordt de rest van de set net zo gemaakt.

Building the whole set - op maat maken

Lengtes van clubs verschillen per fabrikant, per merk en ook nog eens per model. Binnen HLG hanteren we de specificaties zoals het clubmerk PING die hanteert. De shaft wordt in het clubhoofdgeplaatst, het swingweight gewicht wordt bepaald, de club wordt met grip en al in elkaar gelijmd. De tip weights variëren van 1-10 gram. De grips worden uiteraard exact op lijn op de butt van de shaft geplaatst.

Het PROTOTYPE is conform het demo model en de set wordt nu als geheel gebouwd. We hanteren een speciale lijmsoort die speciaal voor golfclub fabrikanten wordt ontwikkeld. 
De clubs worden in de
“Heatmaster”geplaatst waar de lijm in een paar uur uithard. Dit proces zorgt ervoor dat een clubhead nooit meer los kan komen.

Final Tuning fase - Afstellen van de clubs

Vervolgens gaan we de clubs van de juiste loft-en lie voorzien. Van de fabriek zijn de lofts van de ijzers niet altijd accuraat. Loft-en lie afstellen doen we met de meest accurate loft-en lie machine van PING, waarbij we clubs van -6 graden flat tot 8 graden upright kunnen buigen.

Nadat de set is afgebouwd worden de ferrules glad gemaakt en controleert een collega de bestelling nog een keer  voordat deze naar de shop gaat.