• Binnen 10 dagen een afspraak voor een fitting      • Levertijden zijn doorgaans 2 tot 3 weken*

BRAND PAGE >

PING

Ping was de eerste fabrikant van op maat gemaakte clubs voor de recreatieve amateur golfer. Toen het bedrijf opgericht werd in 1959, was dat iets dat eigenlijk alleen maar voor professionele golfers beschikbaar. Karsten Solheim, begon pas op 50-jarige leeftijd dit geweldige bedrijf en verbaasde zicht dat alle spelers met dezelfde standaard afstelling van clubs moesten spelen. Het zou niet lang duren of hij zou met zijn inzichten de meest innovatieve engineer in de golfsport worden.

Het merk PING werd beroemd door zijn eerste product; de putter A-1 die een “PING “-geluid maakte tijdens impact met de bal.

In 1979 bezochten mijn ouders Leontine en Hans Lemmens de fabriek en werden vanaf dat moment goede vrienden met de oprichter van het merk , Karsten Solheim en zijn vrouw Louise. Karsten Solheim runde zijn bedrijf samen met zijn 3 zonen en het bedrijf had toen zo’n 30 werknemers. Inmiddels werken er een zo’n 1000 personen bij PING. 

Het familiebedrijf Hans Lemmens Golf, is 28 jaar importeur geweest van het merk PING voor de Nederlandse en Belgische markt. Niet voor niets wordt de naam “Lemmens” in de golfsport nog steeds met de merknaam ‘Ping” geassocieerd. Als importeur van het merk PING kwamen alle golfprofs en amateurs langs in de groothandel en lieten zich ter plekke sets aanmeten.

Mijn eerste fitting deed ik op mijn 15e. Mijn ouders lieten mij vanaf jongs af aan klanten helpen,om zo snel mogelijk het metier onder de knie te krijgen. Jaarlijks bezocht ik bij vrienden van mijn ouders het British Open (The Open) – daar mocht ik bij het team van PING op de stand werken. Tour spelers kwamen op de grote stand in het tentendorp langs en lieten ter plekke hun clubs aanpassen. Een tour truck bestond toen nog niet.

Uiteraard heb ik ook de fabriek in Phoenix meerdere keren bezocht, opvallend is de hartelijkheid van de familie en de indrukwekkende high levels van modern engineering. In Engeland heb ik meerdere malen fitting bijscholingen gedaan op de vestiging in Gainsborough.

Wij hebben een zeer bijzondere band met het bedrijf en de mensen die er werken. Je zou kunnen spreken van een ‘preferred business relationship”.

Bent u geïnteresseerd in informatie aangaande het merk PING en of de clubs, neem dan graag contact met ons op. Wilt u een fitting, plan dan graag een afspraak in. We kijken ernaar uit u binnenkort te mogen begroeten en u meer over dit geweldige merk te vertellen. 

Golfbags & Softgoods: