Handicap 10-20

De meeste golfers in deze categorie spelen al een paar jaren en de verslaving van het spel is er. Ze willen nog beter worden!

Tijdens deze fitting doen we eerst een goed interview, we willen weten wat uw wensen zijn en wat uw niveau is om ons plan van aanpak op u af te stellen. 

De inhoud van de fitting sessie zal u doen verbazen van wat we allemaal tegenkomen. Uw houding, uw swing, de data die er allemaal uit naar voren komt. Met kleine verbeteringen maken we in een 60-120 min tijd een betere speler van u. 

Tijdens deze fittingen komen een aantal zeer kenmerkende onderwerpen boven:


Maximaal vergevingsgezinde clubheads
We zien vaak dat men met te lichte clubheads speelt en ervaart dat andere type clubheads veel gemakkelijker door de bal gaan. Ook ziet men dat deze clubheads veel minder afwijking geven, doordat de fabrikant van deze kwaliteit meer gewicht in 'heel' en 'teen' van het clubhoofd heeft aangebracht. Ook zien ze dat ze meteen veel verder slaan. Uit de enorme keuze van clubheads en shafts die de verschillende merken ons bieden, maken we samen met u een keuze wat het beste bij u past. Doordat we buiten ballen slaan, zijn de verschillen met eigen ogen erg duidelijk te zien. Vindt u het fijn om partner of vriend mee te nemen naar de fitting sessie, 'graag' zij zien met name door toe te kijken de enorme verschillen.

Grotere accuratesse en instant swing feedback
Doordat we een opname van uw swing maken met de Trackman kunnen we u laten zien hoe uw swing in elkaar zit. We laten uw swingpad en uw clubface van uw clubblad op impact in de swing zien. De bijbehorende uitleg geeft duidelijkheid over wat voor soort balvlucht u heeft en wat voor afwijking hij teweeg brengt. Door de juiste combinatie van swing uitleg met clubhoofd type en afstelling en shaft soort te combineren, zijn we in staat u veel meer precisie in uw spel te geven. Met standaard clubs is dit onmogelijk te realiseren. De kleine correcties zullen u doen verbazen.

Realiseren van betere balvlucht en verhogen carry afstanden
Veel spelers in deze categorie komen erachter dat ze te hoge ballen slaan en dat hun carry afstand (waar de bal neerkomt) aan de lage kant is. Door uw clubs te fine-tunen, zien we de afstanden enorm toenemen en de balvlucht totaal veranderen.

Gapping
We bekijken de onderlinge afstanden bij de clubs, welke ijzers en welke hybride(s), fairway , driver en welke flexes voor nog meer controle. We adviseren een afstelling die u in de baan vertrouwen geeft bij alle clubs. Aan het einde van de fitting kijken we van welke merken, welke modellen het beste voor u zijn. 

Juiste modellen en merken kiezen
Door het enorme aanbod van club soorten, helpen wij als geen ander alles uit te proberen. Door na de fitting sessie naast de studio zelf nog met alle verschillende modellen te slaan, kunt u heel goed met onze hulp bepalen welk model uw nieuwe set gaat worden. Kiest u voor meer vergevingsgezinder, of is juist de feel van de kleinere sweetspot wat u wilt? 

Anderen gingen u voor:

Thomas de Jong, Dubai, hcp 11
Als hcp 11 speler was ik uitgekeken op mijn TM Speedbladez ijzers, ik woon in de zon en kan het hele jaar door na mijn werk golfen. Ik liet mij bij HL Fitting in Amsterdam opmeten en wilde graag naar forged ijzers. Ik koos na uitgebreid testen voor de Callaway Apex, ik heb de set nu 3 maanden en ben er echt lyrisch over. Dank je wel Vincent voor je geweldige advies, ben super blij met de clubs. Jan 2016


Els van B, Kennemer Golfclub hcp 14
Ik was door vriendinnen geadviseerd om naar Hans en zijn te team te gaan voor goed clubadvies! Ze weten daar precies waar ze over praten, analyse van swing en spel, sloeg meteen geweldige ballen na 30 min tijd. Ik zat te twijfelen tussen de Titleist en de Ping, uiteindelijk kwam ik daar al slaande op een hele andere serie van Cleveland uit. Nu begrijp ik waarom iedereen van mijn team er al geweest is. Vak specialist. Dank jullie wel.


Johan van den Broecke, Golfclub Beveren, Kallo, hcp 17
De gehele club rijdt naar Amsterdam voor clubs, het is een serieus eind rijden maar het advies is professioneel. Ter plekke werden clubs die niet vervangen hoefden te worden voorzien van nieuwe grips. Alles werd grondig doorgenomen, we zijn uren later weer naar huis gereden, alleen de files op de wegen waren minder plezant. Ik koos voor combinatie TaylorMade en Callaway, mijn handicap zakte meteen 3 punten.....