Beginners

Beginnende golfers weten vaak niet wat  'custom fitting' betekend. Het op maat laten  maken van clubs zal wel voor de  vergevorderde golfer zijn wordt vaak  gedacht. Het tegendeel is echter waar. Juist  als beginner heb je ontzettend veel baat bij  op maat gemaakte clubs. Dit geldt al vanaf  dag één. Op maat gemaakte clubs wil  zeggen dat o.a. gekeken wordt naar de  juiste lengte van het materiaal en de juiste stijfheid van de shaft. Deze 2 zaken zijn  ontzettend belangrijk. Ook de 'lie' en  gripdikte zijn van belang. Dat leggen we u  allemaal uit tijdens uw afspraak als u bij ons  wilt langskomen voor advies.

 De ervaring leert dat erg veel beginnende  spelers 2e hands materiaal van vrienden te  leen hebben gekregen of dat men een  goedkope beginners set heeft aangeschaft.  Wat men niet weet is in hoeverre deze is  'afgesteld'. Heeft u nu iets wat niet bij uw  lichaamsbouw of slagkracht past, dan maakt  u het uzelf enorm moeilijk. Een club kan het  gevoel geven alsof hij uit zichzelf slaat, maar  ook alsof u met een hockeystick aan het  slaan bent. Dat laatste is niet wat u wilt. 

Bij beginners gaan we zitten en geven een zeer uitgebreide uitleg. Daarnaast gaan we naar buiten en leren u tijdens de fitting iets over de juiste houding en techniek. De basis principes van de swing zeg maar waardoor u met juist materiaal meteen een enorm verschil zult voelen. Ondanks het feit dat u nog een onervaren speler bent, kunnen wij met onze aanmeet ervaring heel goed laten zien en voelen wat u nodig heeft. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de progressie die u later nog gaat maken. 

Aan het einde van deze fitting nemen we een aantal opties met u door:

01 - Basis beginners set                         € 279 - € 499   (standbag / ijzers 7,9,pw,sw + putter)
02 - Goede kwaliteit beginners set         € 449 - €  779  (standbag  / ijzers 7,9,pw.sw + putter) 
03 - Halve set A-kwaliteit                        € 800- € 1250  (standbag / ijzers 7,9,pw.sw + putter) * 

* Bij deze stap hoeft u later alleen maar de rest nog de andere helft van de set aan te schaffen en de beginners set later niet nog eens te vervangen.

De beginnende golfer die meteen met materiaal op maat begint zal veel sneller het spel onder de knie krijgen en veel meer plezier aan het spel beleven. 


Reacties van bestaande klanten:

Claudia Lesley
47 jaar, 1 jaar bezig
Ik ben nu een jaar bezig en heb een paar maanden geleden meteen een halve set gekocht van het merk PING. Tot die tijd heb ik met leenclubs van de vereniging gespeeld. Ik ben nu zo ontzettend blij met mijn clubs, ik sla veel makkelijker en mijn spel is er enorm op vooruitgegaan. Ik raad iedereen aan een fittingsessie te doen en het verschil te ervaren.

Mariska Jansen uit Woerden 
53 jaar, 1,5 jaar bezig
Ik vond het eigenlijk een beetje eng om een afspraak te maken terwijl ik nog maar zo kort en zo slecht speel. Ik dacht dat ik niet goed genoeg was. Toen ik bij Hans kwam bleek dat de shafts van mijn Skymax starters set met shaft LADIES overeen kwamen met een heren stijfheid, veel te stug dus. Ik had deze set tijdens een beginners cursus gekocht. Ik heb nu mooie clubs besteld, ik sloeg meteen in combinatie met een paar hele goede swing aanwijzingen meteen verder dan dat ik ooit heb gedaan. Heb de clubs nu een tijdje en ga de set in delen aanschaffen. Ben er erg blij mee....

Erik Jan de Vries
25 jaar, 2 jaar bezig
Ik had via internet een hele goedkope set gekocht om te kijken of het spelletje mij bevalt. Ik sloeg na een paar keer meteen de kop van mijn ijzer 7 kapot. Toen ik van een goede vriend te horen kreeg dat ik meteen iets goeds moest aanschaffen heeft hij mij meegenomen naar Hans waar hij zijn set had gekocht. Daar bleek dat ik met andere shaft (stalen namelijk) en andere lengtes een veel betere houding kon aannemen en het ging meteen veel beter. Er werd rekening gehouden met mijn budget, was niet heel kwijt, mijn vrienden die de goedkope internet sets hebben sla ik er eindeloos ver uit.

setsamenstelling1GROOTE